توضیحات کامل :

مبانی نظری و پیشینه پژوهش برنامه‌ریزی استراتژیک در 49 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

 

 

 

کامل و قابل ویرایش

شامل مبانی نظری و پیشینه تحقیق

شامل منابع داخلی و خارجی

منبع نویسی استاندارد 

 

 

بخشی از مبانی نظری: 

 

شرایط متحول و متغیر محیطی موجود در فضای كنونی سازمان­ها باعث شده كه تعیین دقیق راستا و جهت حركت سازمان­ها به راحتی امكان­پذیر نباشد و نیازمند وجود تفكری چند بعدی، فراگیر وخلاقانه باشد. در محیط و دنیایی كه ما زندگی می­كنیم دو خصوصیت عمده دیده می­شود كه عبارتند از: تغییرات مداوم و پیچیدگی(گرود و اهلستروم،1997). تغییرات مداوم زمینه­ای را ایجاد می­كنند كه ما به عنوان افراد، شركت­ها و ملت­ها مجبوریم راستا و جهت حركت خود را مشخص نماییم و از طرفی دیگر، پیچیدگی موجود در محیط باعث ایجاد چالش­هایی در توانایی ما در شناخت و انتخاب راستا و جهت حركت خود می­شود. از این رو ما نیازمند رویكرد جدیدی در راهبردهای خود نسبت به محیط و آینده كسب و كار خود هستیم كه دربرگیرنده نوع نگرش و تفكر ما نسبت به محیط و آینده است و نه صرفاً مجموعه­ای از پیش تعیین شده كه قابلیت انطباق آنها با تغییرات مداوم محیطی و هماهنگی آنها با پیچیدگی­های محیطی بسیار مشكل است. به بیان دیگر، ما نیازمند نوعی چارچوب نگاه و نگرش هستیم كه می­توان به آن تفكر استراتژیک اطلاق نمود. در عرصه بسیار پیچیده فعالیت­های صنعتی، بازرگانی، اقتصادی و نظامی، تعدد عوامل تأثیرگذار، سرعت تغییر و تحولات، علاقه­مندی سازمان­ها به كسب موفقیت و پیشرفت و بقای بلندمدت، برنامه­ریزی استراتژیک را ضرورتی اجتناب ناپذیر كرده است. پیشرفت و توسعه سریع در جهان امروز و تغییرات پر شتاب محیطی، آگاهی از تحولات را ضروری ساخته است(کرامت زاده و محمدی، ۱۳۸۷).

 

 

بخشی از پیشینه تحقیق:

سلطانی و بهرامی نژاد جونقانی به بررسی تاثیر بلوغ سازمانی بر سر آمدی سازمان در شرکت فولاد مبارکه پرداختند.آن ها در این مطالعه بلوغ سازمانی را در سه سطح فردی،فرآیندی و سازمانی مورد بررسی قرار داده اندو تاثیر این سه سطح را بر روی هشت دستاورد خروجی بلوغ مورد بررسی قرار دادند.نتایج نحقیق نشان داد که بلوغ سازمانی بیشترین تاثیر را بر سرآمدی سازمان دارد(سلطانی و بهرامی نژاد جونقانی، 1389‌).
در پژوهشی به نام سنجش سطح بلوغ مدیریت دانش در سازمان ها از طریق یک مدل بلوغ توسعه یافته مدیریت دانش پرداخته اند. امروزه دانش به عنوان یک منبع ارزشمند و استراتژیک است. برای هدفمند کردن استفاده از دانش به عنوان یک مزیت رقابتی و استراتژیک و نیز سازاندهی مراحل توسعه مدیریت دانش در سازمان، شناخت وضعیت موجود سازمان در زمینه مدیریت دانش و تعیین عوامل موثر بر تصمیم گیری یک سازمان برای به کار گیری و بهبود مدیریت دانش امری ضروری است(قلی پور و عابدی جعفری، 1390).

 

 

فهرست مطالب

برنامه­ریزی استراتژیک

لزوم برقراری برنامه­ریزی استراتژیک در سازمان­ها

الگوهای رایج برنامه­ریزی استراتژیک

الگوی برنامه­ریزی استراتژیک استونر و فریمن

الگوی برایسون

الگوی برنامه­ریزی استراتژیک سازمان جهانی بهداشت

الگوی گوداشتاین و همكاران

الگوی برنامه­ریزی استراتژیک دانكن و همکاران

الگوی برنامه­ریزی استراتژیک وایتمن

الگوی برنامه­ریزی استراتژیک پیگلز و روجر

تفکر استراتژیک

تحول رویكردهای راهبرد

تفکر استراتژیک و ابعاد آن

الگوهای مدیریت استراتژیک در بخش عمومی

کاربست مدیریت استراتژیک در سازمان‌های دولتی

رشد یافتگی ورشد نیافتگی آرگریس

تحقیقات انجام شده خارجی

تحقیقات انجام شده داخلی

منابع