توضیحات کامل :

پاورپوینت بررسی نقش ایوان در معماری ایران در 29 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت ppt

 

 

بخشی از متن

ایوان:

اِیوان به نشست گاهی بلندتر از اطراف خود گفته می‌شود که معمولاً در بخش بیرونی بناها ساخته می‌شود.

ایوان در معماری ایرانی از زمان اشکانیان و شیوه پارتی مورد استفاده قرار گرفته و تا کنون به شیوه‌های گوناگون ساخته می‌شود. ایوان‌ها معمولاً از یک طاق آهنگ تشکیل می‌شوند و از سه طرف بسته هستند و به طرف میانسرا باز می‌شوند.

ایوان‌ها به صورت فضاهای ورودی و خروجی ساخته می‌شوند و در حالی که برای جریان یافتن هوا باز هستند، از تابش آفتاب جلوگیری می‌کنند و به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد و به بنا، برجستگی و شکوه می‌بخشد. ایوان کانونی است برای تزیینات مختلف بنا، مانند ایجاد مقرنس‌ها با شیوه آجرکاری، گچبری و کاشیکاری.

شرق ایران به ویژه خراسان جایگاه ایوان‌هاست و ایوان‌های بزرگ از دوره اشکانی در ایران باقیمانده است.

زیباترین و عالی‌ترین ایوان‌ها در مساجد و بناهای اسلامی ایران است و ایوان‌های ایرانی اغلب بلند و متناسب با بنا با طاق‌نماهای بسیار جالب و متنوع ساخته شده‌اند.

ایوان در خانه‌های سنتی:

ایوان از مهم ترین فضا‌های معماری ایرانی و بیشتر در خانه‌های سنتی به چشم می‌خورد و به لحاظ فرم و جایگاه و ابعاد منوع است و عملکردهای زیادی دارد . 

نمونه ای از ایوان:

فضاهای زیادی متنوع با ایوان هست برای مثال نمونهٔ بدون سقف آن گاه بهار خواب و در برخی شهرها مهتابی می‌گویند گونهٔ دیگری از آن با ستون‌ های متنوع در جلو و ارتفاعی برابر سقف و عرضی کم رواق نام دارد رواق نیز از سه سو بسته و از یک سو باز است.

ایوان در اقلیم گرم ومرطوب:

ایوان در این مناطق از سایر نواحی بزرگتر است و فضای بسیار مهمی در ساختمان محسوب می شود. در فصول گرم که مدت آن حدود نیمی از سال است اغلب فعالیت های روز مره در داخل ایوان انجام می شود زیرادر ایوان هم تهویه به خوبی صورت می گیرد وهم در زیر سایه قرار دارد غالبا در دور تا دور حیاط مرکزی و همچنین در یک ویا دو سمت خارج بنا ایوان های وسیع و مرتفع وجود دارد.

اقلیم معتدل و مرطوب:

این نوع اقلیم جلگه های کناره دریا ی خزر تا كوهپایه های شمالی البرز را شامل می شود . در این نواحی به دلیل كمی فاصله كوهستان و دریا رطوبت تجمع می یابد كه بعنوان پیامد آن می توان بارش های قابل ملاحظه و دمای معتدل را ذكر كرد.